< terug naar Praktijk

Wie zijn wij?

“Na in verschillende praktijken te hebben gewerkt merkte ik dat ik een verloskundige ben die veel tijd wil doorbrengen met de cliënten.”

Gardy Laurijssen

Mijn naam is Gardy Laurijssen. In 2005 studeerde ik af als verloskundige aan de -toen nog- SROV. Als kind wist ik al dat ik verloskundige wilde worden. Het leek me het mooiste wat er was: vrouwen en hun partner bij mogen staan in het proces van een kindje krijgen. Uiteindelijk ben ik aanwezig geweest bij de bevalling geweest van mijn nichtje en dat gaf voor mij de doorslag om mij ook echt aan te melden bij de opleiding tot verloskundige. Vanaf dat moment wist ik de goede keuze te hebben gemaakt. Ik sta nog steeds versteld van de empowerment die vrouwen hebben tijdens de zwangerschap en geboorte van hun kindje.

Na in verschillende praktijken te hebben gewerkt merkte ik dat ik een verloskundige ben die veel tijd wil doorbrengen met de cliënten. Zowel tijdens het spreekuur, een echo, de baring of in het kraambed. Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt zeker voor een bevalling. Als je in de zwangerschap al goed voorbereid bent op de komende geboorte, kijk je daar met een beter gevoel op terug, ondanks het verloop. Ook is het contact tussen mij en Noelle veel intensiever dan in andere praktijken. Je kent elkaar goed en overlegt veel, waardoor je zorg op dezelfde manier geeft en uitdraagt. Dat vind ik erg belangrijk: dat het niet uitmaakt door wie je wordt begeleid, maar altijd dezelfde behandeling en dezelfde informatie krijgt. Elke zwangerschap en geboorte vind ik nog steeds bijzonder, en elke keer is het toch net weer anders.

Naast de samenwerking met mijn collega in de praktijk, hecht ik ook veel waarde aan een goede samenwerking met andere professionals. De geboorte van ons zorgcentrum aan de A. van Hobokenstraat in Rhoon met Chiropractie van Leeuwen en inmiddels vele andere collega’s is daarvan het resultaat. Het gezamenlijk zorgen voor onze cliënten is de ultieme bekroning op ons werk. Sinds september 2015 mag ik mij ook trotse moeder noemen van mijn dochter Finte. Wat een kadootje om moeder te mogen zijn en deze ervaring te mogen delen. Ik hoop jullie binnenkort te mogen ontmoeten in de praktijk en jullie te begeleiden tijdens deze voor jullie unieke gebeurtenis!

“Na mijn oriënteerde stage was er voor mij geen weg meer terug: wat een prachtig beroep!”

Kyra Claassens

Mijn naam is Kyra Claassens. In 2018 ben ik afgestudeerd als verloskundige aan de Thomas More in Turnhout. Al op jonge leeftijd wist ik dat ik verloskundige wilde worden en na een oriënteerde stage bestond er voor mij geen weg meer terug. Na het voltooien van de opleiding heb ik gewerkt bij een verloskundige praktijk in Hendrik Ido Ambacht.

Tijdens mijn stages en werkervaring heb ik mijn eigen visie op de verloskundige zorg kunnen ontwikkelen, welke in grote mate overeenkomt met de werkwijze van verloskundigenpraktijk Portland. Voornamelijk de persoonlijke zorg en het laagdrempelig contact in de praktijk spreken mij aan. De geboorte van een kind is een bijzondere en indrukwekkende ervaring. Het is als verloskundige altijd weer een voorrecht om daarbij aanwezig te mogen zijn.

Van maart t/m eind juni 2021 gaat Kyra met zwangerschapsverlof. Ilse van Rijs (zie onder) zal vanaf januari ons team komen versterken totdat Kyra weer terug is van haar verlof. 

“Na mijn eerste verlosstage was ik verkocht: dit is zo bijzonder!”

Mirte Vos

Mijn naam is Mirte Vos en ik ben afgestudeerd als verloskundige aan de Hogeschool in Antwerpen. Ik ben opgegroeid op de Hoeksche Waard, maar ik woon tegenwoordig in Spijkenisse.

Toen ik kind was, wist ik al dat ik de zorg in wilde. Daarom ben ik gestart met een combinatie opleiding van verpleeg- en verloskunde. Na een kennismaking met verpleegkunde, merkte ik dat mijn hart niet daar, maar in de verloskunde ligt. Dit werd voor mij al duidelijk vanaf mijn eerste verlosstage. Ik vond het prachtig om koppels in zo’n bijzondere periode van hun leven te mogen begeleiden. De liefde voor het vak is sindsdien alleen maar sterker geworden. Na mijn afstuderen heb ik gewerkt in Capelle aan den Ijsel en Hoogvliet.

Hoewel ik tijdens mijn opleiding ook in het ziekenhuis zwangeren heb mogen begeleiden, merkte ik dat ik meer affiniteit had met verloskundigenpraktijken. Dit omdat ik het belangrijk vind om een vertrouwensband te creëren, zodat we samen een goede voorbereiding treffen op het ouderschap. Hierbij vind ik het belangrijk dat er veel informatie gegeven wordt en dat koppels laagdrempelig vragen kunnen stellen. Er is immers geen zwangerschap hetzelfde. Deze punten sluiten goed aan op de visie van verloskundigenpraktijk Portland. Ik ben blij dat ik deel uit mag maken van dit gezellige en kwaliteitsvolle team.

“Het proces van het begin van de zwangerschap tot en met de geboorte van dichtbij meemaken blijft erg bijzonder!”

Ilse van Rijs

Ik wil mij graag aan jullie voorstellen. Ik ben Ilse van Rijs. Sinds dit jaar ben zelfstandig als verloskundige aan het werk en vanaf januari 2021 zal ik fulltime werkzaam zijn als waarnemend verloskundige in de praktijk.

Ik ben opgegroeid in Zeeland, maar voor mijn studie heb ik Middelburg verlaten om in Rotterdam te gaan wonen en studeren. Inmiddels woon ik al langer dan 5 jaar in Rotterdam en heb ik na het afronden van mijn opleiding een tijd in Rotterdam Zuid gewerkt.

Als verloskundige zal ik jullie samen met mijn collega’s begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Ik vind het belangrijk dat jullie je als aanstaande ouders gehoord voelen en ik streef er naar begeleiding te bieden die bij jullie persoonlijke wensen aansluit. Het proces van het begin van de zwangerschap tot en met de geboorte van dichtbij meemaken blijft erg bijzonder! Ik kijk er naar uit in Rhoon aan het werk te gaan en jullie te ontmoeten.